nl en

MEDIA

'Een jurk met honderd ritssluitingen'

modeshow jan 2008 media fotoJeffrey Daniels houdt eerste grote modeshow in Muziekcentrum. Door Gerard Janssen.

EINDHOVEN – Een jurk met honderd ritssluitingen, dat was wel zo’n beetje de uitsmijter van een modeshow zaterdagavond in het Eindhovense Muziekcentrum. Couturier Jeffrey Daniels verzorgde daar zijn eerste grote show tijdens het nieuwjaarsgala van de ECU, de Stichting Eindhoven en Cultuur. Het aldaar aanwezige old boys network van de Eindhovense zakenwereld zag belangstellend 32 modellen van Daniels de trap afdalen. Voor de Valkenswaardse modeontwerper was het een voorlopig hoogtepunt van een veelbewogen leven.
"Mode heeft me altijd geboeid. Ik vind mensen mooi, hoe ze er ook uitzien. En dat prikkelt me om ze nóg mooier aan te kleden, om er iets aparts van te maken. Deze show in het Muziekcentrum is mijn eerste echt grote. Beetje zenuwachtig ben ik wel eigenlijk."
Het waren – even afgezien van dat ritssluitingenwonder – tamelijk ingetogen ontwerpen. Geen uiterst kleurrijke Afrikaanse uitbundigheid. "Maar dat doe ik met opzet. Ik kan wel heel opvallende ontwerpen maken, maar met zo’n publiek weet ik van tevoren: dit moet ik een beetje rustig houden. Je stemt je collectie af op wat je in de zaal
verwacht."
De aanwezige dames waardeerden de creaties zeer, al dient aanschaf nog even te worden overwogen. "Als ik dat zie denk ik: tja, dat wordt weer afslanken."

Bron: Eindhovens Dagblad (14 januari 2008)

daje couture

In de Media

artikel (NL)